Datagedreven succes bij Shell

Chief Data Officer, IRM and IT bij Shell

Op 3 december aanstaande zal Marco Hoppenbrouwer, Chief Data Officer, portfolio Global Functions, IRM and IT bij Shell, als keynote spreker optreden tijdens de Dag van de Chief Data Officer. In dit artikel deelt hij zijn inzichten en ervaringen over hoe Shell succesvol is overgestapt naar een datagedreven organisatie.

Marco’s aanpak en advies zijn gebaseerd op zijn jarenlange ervaring in het navigeren door de complexe transformatieprocessen binnen een grote, wereldwijde organisatie. In dit artikel licht hij alvast een tipje van de sluier op.

Twee cruciale aspecten van de datagedreven transformatie

Marco benadrukt dat het bij een organisatie als Shell niet mogelijk is om in één keer een volledige verandering door te voeren. Hij beschrijft twee cruciale aspecten van zijn aanpak om Shell om te vormen tot een datagedreven organisatie:

1. Beginnen bij strategische programma’s

Marco legt uit dat het belangrijk is om te starten met strategische programma’s die sterk afhankelijk zijn van data. “Verandering kun je niet in één keer doorvoeren binnen een grote organisatie zoals Shell,” aldus Marco. Door direct aan te sluiten bij deze belangrijke initiatieven, kon hij kritische dataproblemen identificeren en oplossen. Dit niet alleen de voortgang van deze programma’s waarborgde, maar ook het fundament legde voor beter datamanagement binnen de hele organisatie. “Dit creëert een win-win situatie: programma’s dekken hun risico’s af en jij toont snel je toegevoegde waarde, terwijl je een solide datamanagementfundament opbouwt,” legt Marco uit. Naarmate je meer programma’s ondersteunt, vergroot je je grip op data binnen de organisatie.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

ABN AMRO
5.112 - 7.303
Junior
Amsterdam
Achmea
4.333 - 5.950
Medior
Meerdere locaties
DMFCO Asset Management
Marktconform
Medior
Den Haag
Top vacature