Parametrische verzekeringsmarkt op weg naar significante groei

logo

Door AI- en ML-algoritmen te implementeren, kunnen verzekeraars nauwkeurigere parametrische triggers creëren en risico’s en potentiële verliezen met grotere precisie beoordelen.

Volgens een recent rapport van Global Market Insights met de titel Pzal de markt voor parametrische verzekeringen, die in 2023 werd gewaardeerd op $ 14,8 miljard, van 2024 tot 2032 een samengestelde jaarlijkse groei doormaken van meer dan 11,5%.Deze groei wordt voornamelijk gedreven door de toenemende toepassing van geavanceerde technologieën zoals het Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML), die de precisie en efficiëntie van parametrische producten verbeteren door real-time gegevens te leveren over de prestaties van activa en omgevingsvariabelen, aldus het rapport.

Het rapport merkt op dat IoT-apparaten, waaronder sensoren en verbonden gadgets, real-time inzicht bieden in de werking van machines en omgevingsfactoren zoals temperatuur en vochtigheid. Door AI- en ML-algoritmen te implementeren, kunnen verzekeraars nauwkeurigere parametrische triggers creëren en risico’s en potentiële verliezen met grotere precisie beoordelen. Dit minimaliseert het basisrisico en verhoogt de betrouwbaarheid van parametrische producten.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Crowe
Marktconform
Junior
Eindhoven
Heineken
Marktconform
Medior
Amsterdam
Schiphol Group
5.173 - 7.176
Medior
Amsterdam