Power BI-expert Giancarlo Gallant: 'De controller is een dirigent'

Manager BI & Gen AI TriFinance

"Ik zie de controller als dirigent, die weet wat er van hem wordt verwacht en in staat is mensen in beweging te brengen binnen de organisatie," zegt controller en BI-deskundige Giancarlo Gallant.

Er zijn diverse filosofieën als het gaat om wat een controller moet weten en kunnen over het gebruiken van business intelligence. Een veelvoorkomend argument is dat een data engineer zich buigt over verzameling en het model, terwijl de controller alleen maar kijkt naar het dashboard. Gallant, zelf ook controller geweest, denkt dat een controller wel degelijk meer moet begrijpen dan de gemiddelde dashboardgebruiker. In een nieuwe e-learning legt hij enkele basisbegrippen uit. In oktober volgt een hands-on cursus waarin je een dashboard inricht.

Redenen om je te verdiepen in BI

“We zitten tegenwoordig op een berg van data die je tot je beschikking krijgt. De kernvaardigheden die je je eigen maakt bij het gebruik van Power BI zijn ook de skills die je in Excel gebruikt, ” legt hij uit, verwijzend naar Power Query in Excel. “Heel simpel gesteld, bij het gebruik van PowerBI krijg je een tweede optie, waarbij je dezelfde Excel-vaardigheden gebruikt, maar dan voor een veel grotere hoeveelheid data.”

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

Crowe
Marktconform
Junior
Eindhoven
Heineken
Marktconform
Medior
Amsterdam
Schiphol Group
5.173 - 7.176
Medior
Amsterdam