Waarom data en een Chief Data Officer belangrijker worden

VP Cloudera

“Sinds de pandemie en de doorbraak van AI is het belangrijker geworden om data te benutten voor het genereren van inzichten die organisaties in staat stellen zich aan te passen aan sneller veranderende marktomstandigheden en klantverwachtingen”, zegt Rein de Jong van Cloudera.

 “CDO’s staan aan het front van een datarevolutie en nemen datagestuurde beslissingen die een grote impact kunnen hebben. Voor een succesvolle adoptie van AI is een strategische aanpak van het databeheer van doorslaggevend belang.”

Data en CDO-functie worden belangrijker

Data wordt steeds belangrijker voor het onderscheidend vermogen van organisaties en in lijn daarmee ook de CDO-functie. “Onderzoek heeft aangetoond dat organisaties in de gehele EMEA-regio (Europe, Middle-East, Africa) worstelen om een derde van de data effectief te kunnen gebruiken”, aldus de Jong. “Daarom is het van essentieel belang dat iemand de verantwoording krijgt om sturing te geven aan en toezicht te houden op het adopteren van een datagedreven cultuur. Dus het moderniseren van de benodigde technologie en het definiëren van een datastrategie voor de gehele organisatie”.

[....]

Gerelateerde vacatures

Bekijk ook eens deze vacatures

ING
5.060 - 8.143
Medior
Amsterdam
Rabobank
3.711 - 6.130
Senior
Utrecht
ABN AMRO
5.112 - 7.303
Junior
Amsterdam